Langs de waterlijn – Van Noord naar Zuid.. en terug
Uit de fotoberg
facteur-17
Archief
Categorie

Jacob en Liesbeth

La Nauve, floating around at European waterways. Transporting cargo from north to south, and back!

Côte Dor!

De Hoort

In de buurt van de zinkfabriek kan je verschillende vennen vinden, één ervan is “de Hoort”.
Het is ontstaan nadat men een jaar of 10 geleden een goedkope manier van zandwinning zocht om de jarosietbekkens (jarosiet is een afvalproduct dat ontstaat bij de verwerking van zinkerts) af te dekken. Het gebied werd uitgediept en hierdoor is een prachtig natuurgebied ontstaan met witte zandstranden en prachtig blauw water! Continue reading

Sail Amsterdam 2015

De eerste lading foto’s van Sail Amsterdam! Jammer genoeg wil de 2e lading niet van mijn datakaart dus die komen later. Super gezellige middag met verschillende collega’s bij de ICL. Bootjes kijken op de eerste rang, wat wil je nog meer! We hebben onze ogen uitgekeken, wat een hoeveelheid en verscheidenheid in varend erfgoed!

Een mooie start van onze laatste reis richting Frankrijk!
Continue reading

En dan ineens ben je “groot” grondbezitter!

Op 15 april was het zover, de sleutel van ons huis in Budel-Dorplein!
Op 2 februari kregen we een email van een makelaar in Budel, er was een huis in Budel-Dorplein vers op de markt. We hadden al verschillende huizen bekeken in de buurt van Venlo maar die waren afgevallen door de toch wel hoge prijs, veel onderhoud/veranderkosten en te weinig privacy. Na 30 jaar varen voelde we de buren echt op onze tafel bij de meeste huizen.

Op 5 februari mochten we een bezichtiging doen… en wat voor een, we waren vrijwel meteen verkocht. Op 6 februari hebben we de bouwkundige keuring uit laten voeren en toen was het afwachten want het huis werd door de bank verkocht en er was een vaste verkoopprijs. Er waren 2 gegadigden en op 9 februari konden we ons gelukkig prijzen met ons huis!
Continue reading

“Mijn” berg

Jaren geleden lagen we (ook in mei) in Reims te wachten tot we konden gaan laden. Het was een lang weekend met een feesttdag er achteraan. Tijd voor een wandeling en op zoek naar asperges want daar hadden we zin in. In die tijd hadden we nog geen internet dus met de honden in de auto en rijden maar. Ergens tussen Reims en Soissons vond ik de asperges maar de verkoopkraam was nog gesloten. Dus verder voor de wandeling. Ergens net door een klein dorpje zag ik een pad dat de bossen inliep, vanuit de auto zag het er al mooi uit, bloeiende gouden regen, veel margrietjes en andere plantjes.
Continue reading

Koppensnellers

Joepie!! Laden! Het lijkt een idyllisch plaatje zo. Een rij spitsen die wacht op belading.

Continue reading

Exotische wandeling

Als je nu toch ergens de RWS wil pesten is dit helemaal geen foute plek, volgens de tamtam mag je ook hier maar 24 uur liggen.

Continue reading