Langs de waterlijn – Van Noord naar Zuid.. en terug
Uit de fotoberg
abbecourt004
Archief
Categorie

Brise Glace / IJsbreker

Nagekomen ijsbericht (Click)

Toen we in de buurt van Langres (3 januari) waren stond er ineens een journalist op de sluis. Hij wilde van alles weten. Waar we vandaan kwamen, wat geladen, hoelang het normaal varen is en allemaal van die zaken.

Hij vertelde dat hij van het Journal de la Haute Marne was en hij zou wel wat mailen. Omdat er niets kwam kreeg er wat twijfels over of het er wel in zou komen.

Vandaag kregen we een mailtje, leuk, we zijn wereldberoemd in de Haute Marne……..

krant-1.jpg

Klik op de foto voor een vergroting.

Het is een echt krantenbericht. Onze namen hebben ze van onze website gehaald en ik heb nooit gezegd dat het 6 weken ging duren… Lang… dat dan weer wel….

Nog steeds dik water…

We zijn over de top en in de afvaart. We gaan nu richting Saône en normaal doen we daar 2 dagen over. Dat zal nu wel weer iets langer zijn net zoals alles bij deze reis langer duurt.

Op 18 december zijn we dit kanaal bij Vitry le François ingevaren en dan varen we daar anders 7 dagen later uit. Dat was dan misschien iets later geworden omdat Kerstmis erbij zat maar tussen Kerst en nieuwjaar hadden we normaal gelost. We zijn nu dus al een dikke week langer bezig dan normaal. Een dikke maand over een reis die normaal 20 dagen duurt in de winter. En denk erom…. We worden per reis/ton betaald, niet per dag!!! Continue reading