Langs de waterlijn – Van Noord naar Zuid.. en terug
Uit de fotoberg
facteur-7
Archief
Categorie

Achterstallig onderhoud

Om het goed te maken eerst maar een filmpje dan!

Nadat we in Villefranche gelost hadden zijn we eerst in Lyon naar de werf gegaan. Een nachtje in een leeglopend pand waar we zo scheef lagen dat de brandweermannen bang waren dat we om zouden kiepen, waren we toch lek.

Daarna weer leeg terug, weer een berg lage bruggen en gelukkig hebben we een camera voor op de kop want dan zie je tenminste waar de sluizen zijn!

In de buurt van Joinville komen we hem ineens tegen! De grasmaaier! Het kanaal begint gewoon dicht te groeien, later in de week hebben ze zelfs een poclain nodig om de troep eruit te krijgen en liggen schepen dagen lang te wachten. Als we in Chalons en Champagne zijn wil het koproer niet meer omhoog, emmers vol van die stugge waterplanten erin 🙁

In september doen we een snel heen en weertje Amsterdam – Vailly – Lieshout en oogsten we een flinke lading nieuwe noten voor Boca en zoek ik wat mooi spul voor een herfststukjeswedstrijd die ik uiteindelijk nog win ook!

Eind oktober, nog steeds mooi weer, we gaan het jaar maar afsluiten met weer een lange reis van Antwerpen naar Villefranche. De herfstkleuren zijn echt prachtig. Tegen de tijd dat we bij de Saone zijn begint het te regenen.. natuurlijk zonder stroom naar beneden en als we er zijn zien we het water stijgen. Met een flinke bos hout voor de deur blijven we maar een paar dagen liggen, er komt zoveel hout de rivier af dat het bijna onverantwoord is weg te varen.

Nu zijn we in Ormes en het weer is weer stralend. Vanmiddag zijn we langs een compleet ooievaarsdorp gekomen. We telde wel 8 nesten en hebben 4 ooievaars gezien. Dat maakt het dan toch weer een mooie dag. De zonsondergang vanavond maakte het nog mooier!

One Response to Achterstallig onderhoud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *