Langs de waterlijn – Van Noord naar Zuid.. en terug
Uit de fotoberg
facteur-31
Archief
Categorie

Bizarre bomen

Reims staat bekend om de Champagne maar wij vinden het alletwee maar bubbelwater dus de champagneboeren konden we overslaan. Jaren geleden hebben we al eens een enorme champagnekeleder in Epernay bezichtigd dus dat hoefde ook al niet meer. Dan maar op zoek naar een bizar natuurfenomeen hier in de omgeving, Faux de Verzy.

De wandeling stond ook weer goed aangegeven, mooie paaltjes, picknicktafels en borden met uitleg.

Faux de Verzy

Faux de Verzy

Faux de Verzy

Faux de Verzy

Faux de Verzy

Faux de Verzy

Al snel hadden we de bomen gevonden, erg toeristisch en alles keurig afgezet met hekjes. Gelukkig vonden we later ook nog een paar van deze bomen buiten dit gebied. Als je er onder staat is het een soort hut.

De Faux de Verzy is een beschermde beukensoort die je bijna nergens in Europa aantreft. Het zijn spiraalvormige beuken die langzaam groeien en zeer oud kunnen worden. Ze worden maar zelden hoger dan drie meter. Hun takken groeien kronkelend naar de grond toe en nemen de vreemdste vormen aan. Dit opmerkelijke natuurverschijnsel wordt in diverse legendes verklaard. Zo zou een monnik een vloek hebben uitgesproken over de bevolking van Verzy. Of boosaardige geesten, de gauillots, zouden met hun fluitspel de takken hebben laten kronkelen.

Faux de Verzy

Faux de Verzy

Faux de Verzy

Faux de Verzy

Faux de Verzy

Faux de Verzy

Na dit stuk ging onze wandeling verder want een wandeling zonder modderplassen is bij ons een uitzondering… Het stuk van de Faux de Verzy ligt dicht bij de parkeerplaats en hoe verder we er vanaf liepen hoe schaarser de paaltjes en streepjes van de route werden. Droppie kreeg haar baggerplassen weer en wij hadden weer blubberschoenen. De wandeling was wel weer lekker lang en de honden goed versleten maar nu waren we er zeker van, er moest een goede GPS komen. Dat gedoe met moerassen en omgehakte bomen elke wandeling weer. We zijn het zat!

Onderweg terug naar boord komen we langs een vuurtoren en in de verte zien we een molen. Onder de vuurtoren is een wijngaardmuseum maar omdat we de honden bij ons hebben en er geen plek is om de auto in de schaduw te zetten moeten we dat bewaren voor een andere keer.

Faux de Verzy

Faux de Verzy

Faux de Verzy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *