Langs de waterlijn – Van Noord naar Zuid.. en terug
Uit de fotoberg
facteur-24
Archief
Categorie

De werkvakantie

We liggen ondertussen alweer een paar weken aan “ons landgoed”, de tijd vliegt maar we zijn dan meestal ook druk bezig (en dus ook weinig tijd voor de weblog). Het houtwerk van de stuurhut staat al redelijk in de verf maar mag gerust nog een laagje hebben. Het stuurwiel is niet vergeten want dat was ook redelijk kaal geworden van al het sturen.

Stuurkot

Stuurkot

Jammer genoeg hebben we ook hier niet altijd mooi weer en dreigende luchten bezorgen extra werk want dan moet de stuurhut weer dicht gemaakt worden. (Een stuurhut is meestal helemaal demontabel omdat soms de bruggen te laag zijn om er mee onder bruggen door te varen)

Stuurkot

In de loop van de jaren is de binnen betimmering ook slecht geworden en hier en daar helemaal verrot dus besluiten we, op een regendag, ook dat allemaal te vervangen.

Stuurkot

De oude betimmering wordt op het kampvuur verbrand en dat fikt geweldig!

Stuurkot

Stuurkot

Daarna komen er weer nieuwe platen in maar op een schip is werkelijk alles scheef. Stukje bij beetje worden de platen op maat gemaakt. Ondertussen zit alles wel weer dicht maar nu moet alles nog weer gelakt worden. Voorlopig zijn we dus nog even bezig maar het wordt vast weer heel mooi.

Stuurkot

Stuurkot

Als het warm is liggen de twee wolbalen onder een dikke boom te slapen maar als de schaduw over de wei begint te trekken komt er weer leven in. Eerst gaan ze ons een poosje pesten, staarten over de nog plakkende lak, tafels omver lopen, de tent als trampoline gebruiken… Als het echt af begint te koelen begint het echte rauzen weer, de wei is giga groot dus ruimte zat!

Bobtail

Bobtail

Bobtail

Als de tent in de schaduw staat is het een grappig schuilhok.

Bobtail

Bij het vallen van de avond gaat Chica meestal de plank over naar boord, ze slaapt het liefst binnen.

Bobtail

Droppie niet, ze ligt naast de plank te wachten want ze is gek op kamperen. Op haar eigen matras slaapt onze vagebond als een roos!

Bobtail

Bobtail

Bobtail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *