Langs de waterlijn – Van Noord naar Zuid.. en terug
Uit de fotoberg
abbecourt008
Archief
Categorie

Hobo (Zwerver)

Hobo is een term gebruikt voor een Amerikaanse subcultuur van rondzwervende daklozen, en vooral degenen die ‘meeliften’ met goederentreinen. Ook staan ze bekend om hun bundels, een doek die zo opgeknoopt om een stok zit dat deze als drager van spullen kan dienen. Deze ‘manier van reizen’ begon aan het einde van de 19de eeuw.

De eerder genoemde treinen rijden zo langzaam dat je er zo op kunt springen, en omdat deze vooral in Amerika érg lang zijn, merkt de machinist er meestal niets van. Hoewel deze daden niet zo erg lijken en zijn, worden deze erg streng bestreden en kan er een hoge straf op staan.

Hobo, is een klein katertje van 6 weken oud die vandaag als lifter aan boord van La Nauve terecht gekomen is. Helemaal onder de koeienpoep, regelrecht uit de stal keek hij ons aan… Hij had als bagage een buik vol wormen en een vel vol vlooien. Voor straf is hij bij de dierenarts onderzocht, ontvlooit en ontwormt en mag blijven….

Hobo

Hobo

Hobo

Welkom op de ark kleine Hobo!

Hobo

Hobo

4 Responses to Hobo (Zwerver)

  • Wat een dotje, heb je weer een beetje normale veestapel…

  • je hoeft er niks aan te doen , ze komen vanzelf wel aan lopen en dan zo’n droppie. Heeft ie weer een echt thuis!

  • wat een lieverd, zelf in gennevilliers, vorig jaar een uit de plomp gered, maar ging na 5 dagen dood. teveel olie en troep binnen gekregen denk ik.

  • poepie zeg met nog van die mooie blauwe oogjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *