Langs de waterlijn – Van Noord naar Zuid.. en terug
Uit de fotoberg
facteur-28
Archief
Categorie

We zijn er weer

De fles wijn uit het vorige verhaaltje was niet giftig en zelfs wel lekker dus we kunnen nog schrijven. We zijn er weer, gisterenavond waren we in Helmond. Een reis zonder problemen met uitzondering van het laatste stuk natuurlijk. We hadden een aankomstdatum die nogal krap was en de snelste route was via Zeeland en de Westerschelde. Natuurlijk, zoals altijd als wij die kant gaan, begon het te waaien. Tegen de tijd dat we in Terneuzen waren gaven ze waarschuwingen voor windkracht acht met uitschieters in buien naar windkracht tien. Dat zagen we niet zitten dus zijn we een middagje in Terneuzen blijven wonen. Wel handig, eindelijk weer eens een lekker volkorenbroodje!

Donderdag was het weer rustig en konden we de oversteek maken. We hadden amper zout aan dek tot we een paar van die dikke grote …… jachten tegen kwamen, Weer eens iets anders dan zeebootgolven!

Nu liggen we van een rustig weekeind in Catstown te genieten. Catstown komt van de Helmondse spotnaam.

Helmonders worden wel ‘kattenmeppers’ genoemd, wat hun spotnaam is. Naar verluidt aten ze vroeger katten, of ‘dakhazen’, hetgeen mogelijk op de toenmalige armoede is terug te voeren. In het Helmonds, een zeer karakteristiek dialect, zegt grootmoeder, die zo’n maaltijd zou hebben genuttigd: Mar jonge, ge kôhnt ut verskil nie zien, en ut smakte goewd. Krek un wild kerningt. (bron wikipedia)

Hobo is niet onder de indruk van het dreigement dat we hem naar buiten sturen als hij blijft klieren. Hij vermaakt zich erg met vogel, hond en mens pesten. Terwijl Boca nieuw voer krijgt gaat hij op onderzoek.

Hobo

Hobo

Hobo

Hobo

Hobo

Hobo

Hobo

Hobo

Hobo

Hobo

Na al dat geklier zoekt hij toch de warmte van haarbal Droppie.

Hobo

Hobo

Hobo

Hobo

Hobo

One Response to We zijn er weer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *