Langs de waterlijn – Van Noord naar Zuid.. en terug
Uit de fotoberg
abbecourt003
Archief
Categorie

Camargue

Gisteren zijn we nadat we heel voorzichtig de Petit Rhône afgegaan waren de Camargue in gevaren.

Camargue

Camargue

Nu komt het echte vakantiegevoel pas echt los. We zien de wilde paarden en de stieren van dit gebied. Het vlees van de stieren is trouwens heerlijk, jaren geleden hebben we eens een enorme barbecue meegemaakt in Fos sur Mer.

Camargue

Camargue

Camargue

Camargue

Deze keer zien we ze niet de bijeneters, die zijn al vertrokken naar warmere oorden. Een paar jaar geleden waren we hier op het goede moment en zat het er helemaal vol mee.

Camargue

Door het fel gekleurde verenkleed is de bijeneter een opvallende vogel, die in Europa voornamelijk rond het Middellandse Zeegebied broedt. De vogel overwintert in Zuid-Afrika en bij de terugkeer naar het broedgebied vliegt de vogel soms door tot in Nederland, waar hij soms ook broedt.

Ze eten grote insecten zoals libellen, bijen en wespen. De insecten worden in de vlucht gevangen, waarbij de vogel meestal vanaf een zitpost jaagt op langs vliegende insecten. Het nest wordt gebouwd aan het eind van een zelf gegraven nestgang van ruim een meter lang. Meestal vindt je de bijeneter langs het water. In deze gebieden is veel voedsel te vinden en steile wanden van de oevers zijn erg geschikt als broedplaatsen.

Helaas worden ze in de zuidelijke landen vaak vervolgd, omdat bijenhouders menen dat ze met een ernstige concurrent hebben te maken. Alleen al op Cyprus worden er jaarlijks zeker zo’n tienduizend stuks geschoten in de korte tijd dat ze daar broeden.

Op het moment dat vanmorgen de zoute lucht door de open ramen naar binnen komt zijn ze er… de flamingo’s.

Camargue

Camargue

De (Gewone) flamingo, ook wel aangeduid als “Europese flamingo”, is de enige flamingosoort die in Europa in het wild voorkomt. Het verspreidingsgebied in Europa is beperkt tot enkele gebieden, waarvan de Camargue in Zuid-Frankrijk het bekendste is.

Camargue

De nesten van flamingo’s zijn niet meer als een hoop modder. Kleine schelpdiertjes, wormen en hele kleine algen vormen het menu van deze vogel.

Als ze vliegen zijn het net mislukte bezemstelen…

Camargue

Meteen komen we ook de palm, olijven en vijgenbomen tegen. Enorme agaves staan in de tuinen van een klein gehucht dat we voorbij varen.

Camargue

Camargue

Camargue

Camargue

Camargue

We varen verder en komen langs La Grande Motte en Palavas en de abdij van Maguelone.

Camargue

Camargue

Camargue

Hier varen we al dicht langs de Middellandse Zee en als ik op de roef ga staan kan ik de zee zien.

Camargue

Camargue

En dan komt het eindpunt van de reis in zicht, Mont Saint Clair, de berg waarop Sète gebouwd is. Net voor Sète, bij het plaatsje Frontignan, is een ligplaats voor vrachtschepen en hier maken we vast om te wachten tot we mogen lossen.

Camargue

Yieeeehaaaaaaaaa!!!! Vamos a la playa!!!!!!

Camargue

4 Responses to Camargue

 • Ja, ja, ons maar jaloers maken, hè? Het lijkt wel alsof jullie in de TROPEN zitten, terwijl hier ‘s ochtends de mistflarden alweer over de Saône schuiven……

  Geniet ervan, laat Jacob maar wrakhout zoeken voor de barbeknoei!

  Groeten uit Ray

 • wow wat ontzettend mooi leuk die vogeltjes en die flamingo’s maar je bent wel een kanibaal lol arme stieren geef mijn portie maar aan fikkie

 • Goh ik krijg er weer zin in om volgend jaar die kant weer op te gaan. lekker hoor die mooie wereld daar. En in la grande Motte hebben we vorig jaar aan het strand gelegen hihih
  He veel plezier daar samen en geniet dr lekker van!!

 • Als ik SPITSENVAART zo lees, is het voortaan STRENG verboden om nog vakantie te houden…. Ik zou er als ik jullie was dus nog maar van genieten, misschien is het wel de laatste keer….

  Zo, en nu gaan wij vakantie houden met Tribord en Bâbord, wandelen in de zon, langs de Saône!

  🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *