Langs de waterlijn – Van Noord naar Zuid.. en terug
Uit de fotoberg
abbecourt005
Archief
Categorie

Gabarre de Loire

Het regent… het valt met bakken uit de lucht! Leuk is dat als je foto’s wilt maken.

Als we bij Digoin komen wordt het even droog. Gelukkig maar want we passeren een stukje echte geschiedenis, een Loire scheepje dat zich klaar maakt om een stukje te gaan varen.

Gabarre

Tegenwoordig voor de lol maar dit zijn wel de schepen waar het hier allemaal mee begonnen is. La Nivernaise is 15 m x 3,70 m, enheeft een zeiloppervlak van 88m². (Geschiedenis op de website) In Digoin verlaten we, met het passeren van de Pont Canal, ook het Canal du Centre.

Gabarre

We gaan beginnen aan Canal Latéral à la Loire, het zwaarste stuk van de reis hebben we gehad, vanaf hier is het allemaal weer een beetje rechter. Afgelopen dagen hadden we soms echt het idee dat de kop van het schip de kont tegen kwam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *