Langs de waterlijn – Van Noord naar Zuid.. en terug
Uit de fotoberg
facteur-37
Archief
Categorie

Daar zijn we weer…

April.. eind april, het is erg de weblog is aan het versloffen!
Eigenlijk is er ook niet veel te melden en de meeste foto’s zijn ooit al eens gemaakt. Om de tijd te verdrijven ben ik me eens gaan verdiepen in Photoshop, daar kan je leuke dingen mee doen!

Juni 2009
Juni 2009

We zijn onderweg naar Solaize waar we dit weekeind aan gaan komen. Omdat het zomer is en we de VNF weer eens wilde pesten zijn we via de Maas gevaren. De eerste sluis in Frankrijk kregen we te horen dat het Canal des Vosges onbevaarbaar was.. Dat hebben wij weer! Gelukkig was ik zo slim even te bellen met de chef in Epinal, nee hoor mevrouw is een foutje U mag hier gewoon langs. Natuurlijk heb ik hem dat wel even in een email laten bevestigen. Pas toen de cheffies op de Maas dat hadden gelezen wilde ze ons die kant laten varen. Vermoedelijk hadden ze zelf geen personeel genoeg en waren ze hier en daar vergeten de stuwen dicht te zetten.

De hele route was tot nu toe even stoffig als altijd, de panden stonden goed op peil maar de bodem begint hier en daar erg omhoog te komen. Hobo wilde het allemaal niet meer weten!

Juni 2009

Op een vroege morgen vorige week was het wel even spannend… Rook…uit de machinekamer! Brandblussers in de aanslag… Acculader was spontaan in de fik gevlogen, je moet er niet aan denken dat je even niet aan boord bent! Schade bleef beperkt tot een erg “dode” acculader. Gelukkig hadden we een reserve want zonder is zeker met de tropische temperaturen van dit moment geen doen. Koelkast en vriezer draaien overuren!

Juni 2009
Juni 2009

In de buurt van Toul waren ze er weer, een hele berg buizerds. Er is daar een vuilnisbelt en die beesten schijnen het er wel naar hun zin te hebben.

Juni 2009

Gelukkig waren er ook weer veel mooie dingen te zien, veel insecten, een hagedisje dat bijna tam was en een slang die het nodig vond samen met mij een stukje te gaan zwemmen….

Juni 2009
Juni 2009
Juni 2009
Juni 2009
Juni 2009
Juni 2009
Juni 2009

Op veel plaatsen was het bijna niet mogelijk om aan de wal te gaan door het hoog staande onkruid en werden de honden verscheept naar een beter uitaatplekje.

Juni 2009
Juni 2009

Nu zijn we op de Saône, en hebben gisteren ontdekt dat we een lekje in de voorpiek hebben, na leegpompen bleef het droog dus dat zal weer een flinke zoekpartij gaan worden.

Gelukkig werd de reis ook nog even onderbroken voor een super gezellige middag/avond bij Hans en Peter!

Maandag middag gaan we lossen en moeten we weer zien ergens een terugreis te vinden..

One Response to Daar zijn we weer…

  • …. ik zie, dat onze “tuin-slang” jullie achterna gezwommen is? We misten hem al. Het beest op de (prachtige) foto is inderdaad een couleuvre. Niet giftig, maar ze bijten wel als je er per ongeluk op gaat staan…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *