Langs de waterlijn – Van Noord naar Zuid.. en terug
Uit de fotoberg
abbecourt004
Archief
Categorie

Grote dingen…

Maandag 30 augustus waren we in Chalon sur Saone. Het schip dat laatst had geladen in Nederland moest eerst lossen want die had de bak bij zich waar alle contra gewichten in moesten. Wij losten als laatste en zouden normaal gesproken woensdag morgen dan weer als eerste laden..

Maar zoals altijd lopen plannen anders dan je denkt. Dinsdag stond er een harde wind en de deur van de loods waar de kraan in zat kon niet open. Erg slim gemaakt, een golfplaten deur die omhoog moet.. In de nacht van dinsdag op woensdag is het ergens gelukt want toen we wakker werden zagen we een 2e veel grotere brugkraan boven de kade. Ze waren al druk bezig allerlei hijstuig vast te maken dus het testen zou wel snel beginnen.. MAAR zoals altijd.. er klapte een hydraulische slang en voor die gemaakt was ook al bijna donker.

contraweight
contraweight
contraweight
contraweight
contraweight

Donderdag ging het dan eindelijk gebeuren. Eerst de bak met gewichten die wij hadden gebracht 700 ton een eindje de lucht in. Dat moest een paar uur hangen en daarna hebben ze er nog 4 waterzakken met ieder 50 ton bij gehangen. Een totaal van 900 ton! Toen de test geslaagd was moesten de zakken weer leeg en dat duurde nogal een poos en men had daar ineens verzonnen dat er ook nog een paar kleinere kranen getest moesten worden. Op 22:00 die avond gingen ze nog beginnen met ons te laden Nou één hijs dus want die lande met een flinke knal op de ijzeren vloer! Gelukkig kregen ze zelf ook door dat het geen goed plan was dit in het donker te doen en beter volgende dag verder konden gaan.

contraweight
contraweight
contraweight
contraweight
contraweight
contraweight
contraweight
Vrijdagmorgen rond 11 uur waren we uiteindelijk geladen en vertrokken we meteen naar St. Jean de Losne waar we het weekend wilde blijven liggen om wat zaken te regelen, boodschappen en een zonnige rustige zondag houden..

Op het autosteiger de auto eraf en ik reed naar “ons” weiland waar de honden meteen helemaal blij waren na een week aan een hoge kade eindelijk weer eens lekker konden rennen. De plank haalde het nog net naar de kant dus we lagen prima. Later op de avond zegt Jacob.. er lopen koeien hier in de wei! Raar want toen ik kwam was er geen koe te zien en het hek open. Nou zien we morgen verder wel..

Zaterdag morgen 7 uur.. ik word wakker van een vreselijk kabaal, schiet mijn bed uit en ga naar buiten want daar komt de herrie vandaan… Daar staat Jacob aan dek met een bezem in zijn handen te roepen naar een ENORME briesende stier aan de andere kant van de plank. Ondertussen staat de harem van de stier onze auto af te lebberen, de ruitenwissers te mollen en met die dikke koppen deuken erin te duwen. Dat ze de buitenspiegels ook al onder de hoeven hadden genomen hadden we toen nog niet door…

contraweight
contraweightcontraweight

Omdat ik er verder weinig aan kon doen eerst maar eens koffie .. en ineens was het stil en Jacob komt binnen. Ik vraag is Bully nog boos? Nee zegt ie nadat ik hem geaaid had was hij rustig en nu zijn ze weggelopen.. Kust was dus veilig en wij de auto om boodschappen te gaan doen. Nu waren we er op dat moment nog van overtuigd dat het hek dicht zou zijn.. niet dus .. alles open dus onze Bully met harem was ergens ontsnapt..Ze waren er nog steeds toen we aan boord kwamen dus de eigenaar van de wei maar eens gebeld.. Oh zegt ie dat zijn wel mijn koeien maar stonden in een andere wei..EN kom niet in de buurt van die stier want die is LEVENS GEVAARLIJK… (zie in gedachte Jacob een stier tussen de oren krabbelen 😉 en hij kwam onze wei wel dicht maken want hij was niet van plan om te proberen de stier te verhuizen.. en of wij bij hem op visite wilde komen want hij kwam de wei niet in.. bang voor zijn eigen stier…

Probleem met koeien is .. vliegen en koeienflatsen dus onze zonnige barbecue zondag viel mooi in de bullshit. Zondag avond ziet Jacob ineens dat de hele horde buiten het hek loopt waar wij dachten dat onze auto veilig stond.. weer ontsnapt dus! Snel de auto weer binnen het hek en gelukkig hebben we ze niet meer gezien maar we zijn wel drie deuken in de auto rijker 2 spiegels gemold en een ruitenwisser…

6 Responses to Grote dingen…

  • wat ik nou nog altijd niet begrijp is dat ze drie scheepsladingen vol met dood gewicht uit NEDERLAND moeten laten komen, alleen maar om te kijken of een kraantje het een beetje wil doen…. ?

  • Nou misschien hebben ze die dingen hier wel maar niet aan het water.. en een vrachtwagen mag maar (hoogstens)3 van die dingen laden. Wij hebben er 17 geladen, de andere dus ook zoiets dus dat zouden dan 17 tot 25 vrachtwagens zijn.. vermoedelijk heel wat duurder..

  • hele mooie foto serie
    maar die stier brrrr
    wat een held is jacob

  • Ik zie wel enige overeenkomst tussen de waterzakken en de stier…

  • was wel een leuk gezicht met al die gewichten he was blij nadat ik in breda jullie boot had geladen dat ik er in frankrijk ook bij kon zijn ben nu net terug van een welverdiende vakantie en ben benieuwt wanneer jullie weer in breda zijn groetjes henk

  • Ondanks dat we al een tijdje lang verstoken blijven van nieuws wil ik via deze weg toch van de mogelijkheid gebruik maken om jullie een gelukkig, gezond en succesvol 2011 te wensen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *