Langs de waterlijn – Van Noord naar Zuid.. en terug
Uit de fotoberg
facteur-38
Archief
Categorie

Klem

Vanmorgen waren we de tweede (nog steeds hele smalle) sluis van deze dag aan het invaren maar halverwege gingen we niet meer vooruit. En ook niet meer achteruit, er was geen beweging meer in te krijgen iets blokkeerde de hele boel. Aan alle kanten van het schip kijken, niets te zien. Toen is Jacob met de pikhaak gaan voelen en ja hoor een centimeter of dertig onderwater zat naast het schip een stuk hout klem. De vaarwegbeheerder maar eens gebeld… probleempje…

Veel volk

Ongeveer een kwartiertje later kwam er een auto maar die hadden al snel gezien dat zij daar toch ook niets mee konden doen, we hadden een hele grote trekzaag nodig of een tractor om het er uit te krijgen. Na anderhalf uur kwam er weer een auto en daar kwam een grote takel uit.

Takel

Kabel op de bolder van het schip en op de bolder van de sluis en twee sterke mannen die aan het takelen gingen om ons schip zo achteruit te trekken.

Sterke mannen

Enkele minuten later kwam er beweging in maar het stuk hout ging mee en dat was niet de bedoeling want bij de deur van de sluis werd het nog een beetje smaller. Uiteindelijk zijn we met het schip ook achteruit gaan draaien en waren we na een uur of 2 rommelen weer vrij. Het was een stuk boom van 1,5 meter lang en 25 centimeter doorsnee, dat was echt teveel om met ons mee de sluis in te kunnen.

Dikke boom

We wachten af, en gaan gewoon verder op deze onbekende rivier, in spanning wachtend wat er nog meer gaat gebeuren en ik hoop niets!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *