Langs de waterlijn – Van Noord naar Zuid.. en terug
Uit de fotoberg
facteur-21
Archief
Categorie

De Tarn

Als je gezellig in Sète ligt is de verleiding heel groot om eens bij de voorlopig de hoogste en langste brug ter wereld te gaan kijken. Omdat het toch nog een aardig eind rijden was besluiten we (samen met Eric en Anja) er maar een weekeind trip (twee nachten) van te maken. We liggen bij de VNF in Caramus voor de deur waar we ook stroom van de wal hebben, daar hebben we dus geen omkijken naar. We gaan met 3 motorfietsen, 1 auto, 4 personen, 4 honden en een berg bagage.

De brug bij Millau in de Tarn is ontworpen door Britse architect Norman Foster. Door de openstelling van het viaduct is ook definitief een einde gekomen aan de verkeersellende in Millau zelf. Tijdens de zomermaanden kon je hier op de drukke dagen rekenen op files die soms langer waren dan 20 km. Automobilisten moesten daar gemiddeld een uur of drie extra tijdverlies incalculeren.

Milau

De brug is 2,46 km lang, de hoogste pijler is 343 meter (dat is 23 meter hoger dan de Eifeltoren) en het duurde 3 jaar om de brug te bouwen.

Milau

Milau

Nadat we de brug bezichtigd hebben gaan we op zoek naar een camping in de buurt van Le Rozier want Anja en Eric hebben hier een wandeling uitgezocht. De plaatselijke inboorlingen van een klein dorpje sturen ons naar een camping die van alle comfort is voorzien. We worden als we met drie motoren en een auto met blaffende honden de camping oprijden wantrouwend bekeken. Wij voelen ons er ook niet zo op ons gemak dus dat komt goed uit. Iedere tent in zijn eigen “vakje” en een speciaal aangelegde barbecueplaats waar iedereen dan waarschijnlijk ’s avonds met zijn biefstukje staat te dringen. Wegwezen!!!

Een kilometer of drie terug is iets beters, weinig comfort maar ook bijna geen tenten. We worden naar het eind van het camping terrein verwezen. Het is daar bijna wild kamperen, geen afgebakend terreintje, gewoon aan de kant van de rivier. We mogen hier overal barbecueën en kampvuur is ook toegestaan. De honden hebben geen waterbak nodig, de rivier is vlakbij.

Wild kamperen

Wild kamperen

Wild kamperen

Wild kamperen

Wild kamperen

Wild kamperen

Wild kamperen

Wild kamperen

Aan de overkant keken we tegen een rotswand waar ’s avonds de gieren over de toppen scheerden. Bovenop de Causse Mejean ligt namelijk het gierenreservaat. Ooit helemaal uitgeroeid zijn er in de 70’er jaren een paar koppels uitgezet en nu vliegen er meer dan 350 gieren rond. Een indrukwekkend gezicht en gelukkig kunnen we deze prachtige vogels goed bekijken met de verrekijker.

Gieren

Gieren

Gieren

Natuurlijk hebben we geen tafel en stoelen bij ons maar we lenen 4 stoelen bij de campingbeheerder en van het motorkarretje maken we een tafel.

Behelpen

Vrijdag morgen gaan Eric en Anja op pad voor hun super lange wandeling. Het ziet er naar uit dat het erg warm wordt dus gaan ze al vroeg op pad. Wij gaan voor een korte wandeling, Chica is nog te jong om ver te lopen en Dombo te oud.

Wandelen

Wandelen

Wandelen

De route die we rijden is wel prachtig en we zien veel orchideeën. De wandeling die wie in gedachten hadden blijkt zelfs te lang voor Dombo, het is vreselijk warm en veel bergop.

Wandelen

Wandelen

We besluiten terug te gaan naar de camping en daar te genieten van de rust. De honden kunnen heerlijk zwemmen en ik ga op zoek naar een cave (wijnboer) voor wat wijn uit deze streek.

Zwemmen

Aan het eind van de middag zijn ook Eric en Anja weer terug met 2 uitgetelde honden. We eten wat en maken natuurlijk weer een kampvuur.

Genieten

Genieten

Genieten

Genieten

Genieten

Zaterdagmorgen rijden we weer terug met de nodige tussenstops. Aan boord vallen de honden uitgeteld neer en de poezen en vogels verwelkomen ons hartelijk.

Tussenstop

Tussenstop

2 Responses to De Tarn

  • wat een avonturen hebben we achter de rug, wie weet kunnen we straks zelfs van de volgende reis iets maken.
    eindelijk tot binnenkort, groetjes.

  • Als er nu maar geen honden in de sluis vallen,geen giga stroom op de Rhône krijgen, we niet verdwalen bij het Lac du Der, niet invriezen en geen watertekort hebben zal het allemaal wel goed komen… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *