Langs de waterlijn – Van Noord naar Zuid.. en terug
Uit de fotoberg
facteur-21
Archief
Categorie

Na-aper

Boca kan het lekker vertellen….

Van de week is onze oude Farouche overboord gevallen, de hele poezenbende had weten te ontsnappen door een raam dat niet goed dicht zat. ’s Morgens werd ik wakker van klagelijk miauwen. Nu is dat niets nieuws want rond die tijd wil het spul brokken. Het werd vreemder toen het geluid toch van erg ver kwam.

In de stuurhut zag ik dat de vliegenhor uit het raam was en toen werd mij al duidelijk dat het van buiten kwam. Tussen de wal en het schip zat Farouche, letterlijk als een verzopen kat te gillen op een bandje wat we ertussen hadden hangen.

Ik begon meteen de band op te hijsen maar was ook bang dat de kat er vanaf zou vallen. Door het open raam heb ik dus een paar keer flink naar Jacob gebruld. “JACOB…. JACOB!! Hij was snel zijn bed uit maar toen had ik Farouche ook al op het droge. We zaten die ochtend vroeg aan de koffie.

Vanmorgen was ik vroeg wakker want het was al warm. Beesten voeren en met de honden aan de wal. Ineens zie hoor ik een verwarde en uit zijn slaap gehaalde Jacob roepen:”Wat is er, wie ligt er nu weer in het water?” Niemand dus, nergens paniek. Weer vroeg aan de koffie dus.

Tijdens het tweede bakje horen we uit de roef:”JACOB… JACOB!!!” Leuk hoor zo’n soepkip…

Boca

One Response to Na-aper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *